ΟΡΑΜΑ

Ο καρκίνος είναι μία δοκιμασία του σώματος και της ψυχής που δοκιμάζει την υπομονή και επιμονή των ασθενών αλλά και του οικείου περιβάλλοντος. Μετά την διάγνωση ο ασθενής καλείται να εντάξει τη γενική παρακολούθηση στη ζωή του και να επαναπροσδιορίσει θέσεις, αξίες, τάσεις και προτεραιότητες.

Όραμα μας στο ΑΓΓΙΓΜΑ ΖΩΗΣ είναι η “αναχαίτηση” της νόσου μέσα από την ενημέρωση, πρόληψη και πρώιμη διάγνωση, καθώς και η παροχή της καλύτερης δυνατής φροντίδας και υποστήριξης των ασθενών με καρκίνο σε εθνικό επίπεδο, με απώτερο σκοπό την βελτίωση της καθημερινότητας και της κοινωνικής προσαρμογής των καρκινοπαθών και των οικογενειών τους.

Στόχος μας η υποστήριξη συνθηκών αυτόνομης διαβίωσης του ασθενούς, έτσι ώστε να εξασφαλιστεί η παραμονή του στο οικείο φυσικό και κοινωνικό περιβάλλον του, περιορίζοντας την ανάγκη παραπομπής του σε δομές κλειστής φροντίδας. Με τον τρόπο αυτό συμβάλλουμε ώστε να αποφευχθούν, στο μέτρο του δυνατού, καταστάσεις κοινωνικού αποκλεισμού.

Αλλά…Ζω, άρα αλλάζω οφείλει να είναι η πρώτη σκέψη όλων μας και να χαρακτηρίζεται από έναν συνειδητοποιημένο τρόπο ζωής, στον οποίο η Αγάπη, η Φροντίδα και ο Σεβασμός για τους ασθενείς και το περιβάλλον τους γίνεται αναγκαία καθημερινότητα για όλους.

“Η ενημέρωση για την έγκαιρη πρόληψη και την σημασία της στην αποτελεσματικότητα των θεραπειών αποτελεί κομβικό σημείο της καθημερινότητάς μας στο ΑΓΓΙΓΜΑ ΖΩΗΣ, μαζί με την εξατομικευμένη κοινωνική υποστήριξη και την υποστήριξη ογκολογικών ασθενών που βρίσκονται σε απομακρυσμένες περιοχές.
Η επόμενη μέρα έπεται και … δεν θ΄αργήσει… γιατί αγάπη για τον άνθρωπο, σημαίνει είμαι εκεί, δίπλα σου, στα δύσκολα και μπορεί οι μέρες που ζούμε να είναι δύσκολες, ειδικά για όσους δοκιμάζονται, αλλά … όλοι μαζί μπορούμε καλύτερα”

Χριστίνα Νομικού – Πρόεδρος