ΑΓΓΙΓΜΑ ΖΩΗΣ

Το ΑΓΓΙΓΜΑ ΖΩΗΣ δημιουργήθηκε καταγράφοντας αλλά και βιώνοντας καθημερινά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ογκολογικοί ασθενείς και παρέχει δωρεάν Ιατρική, Ψυχολογική και Κοινωνική υποστήριξη, στοχεύοντας παράλληλα στην ενημέρωση του κοινού για την σημασία της έγκαιρης διάγνωσης, με απώτερο στόχο την μείωση των νέων περιστατικών αλλά και την αναχαίτηση της εξέλιξης της νόσου.

Από το 2019 βρικόμαστε και στο χώρο του Γενικού Ογκολογικού Νοσοκομείου ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ, (ΓΟΝΚ) γεγονός που μας κάνει πολύ περήφανους, καθώς είμαστε ο 1ος σύλλογος που πήρε έγκριση για λειτουργία μέσα σε κρατικό νοσοκομείο, εκεί δηλαδή που χτυπά η καρδιά του προβλήματος.

Οι δράσεις μας παρέχονται δωρεάν και περιλαμβάνουν:

 • Ιατρική, Ψυχολογική & Κοινωνική Υποστήριξη

 • 2η γνωμάτευση

 • Δράσεις Ενημέρωσης & Πρόληψης

 • Καρκίνος & 3η Ηλικία

 • Θεραπευτική αγκαλιά

 • Υποστηρίξης Ογκολογικών ασθενών Απομακρυσμένων Περιοχών

 • Μένουμε Σπίτι – παραΜένουμε σε Επαφή

 • Εκπαίδευση Ιατρών & Νοσηλευτών σε Κέντρα Υγείας & Αγροτικά Ιατρεία, για τις ανάγκες των ογκολογικων ασθενών (πιλοτικό πρόγραμμα 2020)

 

 

Στόχος μας είναι να σταθούμε δίπλα στον ασθενή & την οικογενειά του που δοκιμάζεται και να συμπληρώσουμε τα κενά που υπάρχουν στις υπάρχουσες κρατικές δομές.

Μέσα από το καινοτόμο & βραβευμένο πρόγραμμά μας «Εξατομικευμένης Κοινωνικής Υποστήριξης», οι εθελοντές μας στέκονται δίπλα στον ασθενή & την οικογένειά του και αναλαμβάνουν την διεκπεραίωση διαδικασιών που επιβαρύνουν τον ασθενή και την οικογένεια και ψυχολογικά και οικονομικά και ο ασθενής μπορεί να αφοσιωθεί 100% στην θεραπεία του και στην δημιουργία νέων ισορροπιών μέσα στην οικογένεια μετά την διάγνωση.

Μέσα από το το επίσης καινοτόμο & βραβευμένο πρόγραμμά μας «Υποστήριξη Ασθενών Απομακρυσμένων Περιοχών» διοργανώνουμε δράσης ενημέρωσης & πρόληψης.

Παράλληλα τρέχει το πρόγραμμά μας «Θεραπευτική Αγκαλιά» το οποίο συμβάλλει στην ενίσχυση της ψυχικής υγείας, στην βελτιωση της σωματικής ευεξίας και στην αναπτέρωση του πάθους για την ζωή, καθώς λίγες ώρες με ένα σκύλο θεραπείας, αποτελεί τμήμα της ίδιας της θεραπείας (το πρόγραμμα τρέχει σε συνεργασία με την ΑμΚΕ ΖΩΕΣ). Το πρόγραμμα αυτό είναι στις επιλεγμένες δράσεις του 2020 από τα ΣΗΜΕΙΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ κι υποστηρίζεται από το Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη & Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου.

Επόμενο πρόγραμμά μας είναι η «Εκπαίδευση Ιατρών & Νοσηλευτών σε Κέντρα Υγείας και Αγροτικά Ιατρεία, για τις ανάγκες των ογκολογικών ασθενών» καθώς Ελλάδα δεν είναι μόνον η Αθήνα.

Το ΑΓΓΙΓΜΑ, είναι Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία Κοινωνικής Φροντίδας, εγγεγραμμένη στο Εθνικό Μητρώο Φορέων Ιδιωτικού Τομέα μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα (Αρ. Μητρώου 09121ΑΕΕ11056Ο14Ν -1484) και στο Ειδικό Μητρώο Εθελοντικών Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων. Είναι μέλος της Ένωσης Ασθενών Ελλάδος, του Ελληνικού Δικτύου Φροντιστών ΕΠΙΟΝΗ & των διεθνών οργανισμών European Organisation for Research and Treatment of Cancer (EORTC), European Society for Medical Oncology (ESMO), American Society of Clinical Oncology (ASCO), Union for International Cancer Control (UICC), EuroCarers, European Cancer Patient Coalition (ECPC) και της Worldwide Hospice Palliative Care Alliance (WHPCA).

Μήνυμα και όραμά μας είναι Αγαπώ τη Ζωή! Ενημερώνομαι, Προλαμβάνω & Απολαμβάνω! και στόχος μας είναι να διαδώσουμε το μήνυμά μας αυτό μέσα από τις δράσεις μας.

Tο ΑΓΓΙΓΜΑ ΖΩΗΣ έχει βραβευθεί για το έργο του:

 • στις ΝΗΣΙΔΕΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ 2019 από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

 • στα Healthcare Business Awards 2020, 2018 & 2017
  για τα προγράμματά μας “Εξατομεικευμένη Υποστήριξη εν μέσω COVID-19”, “Υποστήριξη ογκολογικών ασθενών απομακρυσμένων περιοχών”,
  καιΕξατομικευμένη υποστήριξη Ογκολογικών Ασθενών”.

 • στο Voluntary Action 2019, 2018, 2017 & 2016 στον τομέα Υγείας & Πρόνοιας

 • από τον Δήμο Κηφισιάς για το κοινωνικό έργο και δράσεις ενημέρωσης & πρόληψης

 • από τα ΚΑΠΗ Αττικής για το πρόγραμμά μας «ΚΑΠΗ & 3η Ηλικία»

 

 

Το ΑΓΓΙΓΜΑ, σήμερα, στελεχώνουν 9 εξειδικευμένα στελέχη και 37 εθελοντές και η υλοποίηση των δράσεων μας γίνεται από συνεργασίες, δωρεές των χορηγών & υποστηρικτών μας.

Η ενημέρωση για την έγκαιρη πρόληψη και την σημασία της στην αποτελεσματικότητα των θεραπειών αποτελεί κομβικό σημείο της καθημερινότητάς μας στο ΑΓΓΙΓΜΑ ΖΩΗΣ, μαζί με την εξατομικευμένη κοινωνική υποστήριξη και την υποστήριξη ογκολογικών ασθενών που βρίσκονται σε απομακρυσμένες περιοχές.

Η επόμενη μέρα έπεται και … δεν θ΄αργήσει… γιατί αγάπη για τον άνθρωπο, σημαίνει είμαι εκεί, δίπλα σου, στα δύσκολα και μπορεί οι μέρες που ζούμε να είναι δύσκολες, ειδικά για όσους δοκιμάζονται…, αλλά … όλοι μαζί μπορούμε καλύτερα”.

Χριστίνα Νομικού

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ

ΑΓΓΙΓΜΑ ΖΩΗΣ Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία (ΑμΚΕ) – Καταστατικό Ίδρυσης